Recepten 

 

 

Gevulde Witlof

Voor dit recept heb je nodig voor 4 personen

courgette of aubergine
geraspte kaas 100 gram
2 eieren
1 gele paprika
witlof, hier mooie blaadjes afhalen om de vulling op te leggen

snij de aubergine of courgette in stukjes
bak dit in olijfolie aan, tot het bruinig is
voeg de in stukjes gesneden paprika toe
Bak ook even mee.

als de groenten zacht zijn,10 minuten ongeveer , dan in een
keer de geklopte eitjes toevoegen. Meebakken, maar moet nog wel
smeuiig blijven, dus geen omelet.

Haal de pan van het vuur,of er laag vuur en voeg de kaas toe. Roer alles goed door, de kaas moet smelten, maar niet bakken.

vul met dit mengsel de witlof blaadjes.

Je kunt als variatie alle kanten op.
doe er gehakt bij.
pepertjes
stukjes kip
stukjes vis
gebruik allerlei kruiden en andere groenten
vul ijsbergsla blaadjes,paprika s
voeg pitjes toe

eetsmakelijk

 

Pizzabroodjes

Neem 2 sneetjes low carb brood van maar 1.9 gram koolhydraten per 100 gram!

Fruit in een koekenpan met beetje kokosolie (of andere gezonde olie )uienringen, knoflook, stukjes rode paprika en champignons met een kruidenmengsel naar smaak. Drapeer deze groenten op de sneetjes brood en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Even onder de grill of in de oven en je hebt zalige koolhydraatarme pizzabroodjes.

eetsmakelijk

 

Spinazie- Brocollisoep met basilicumyoghurt

800 gram broccoli
1 liter water
1 groentebouillonblokje
4/5 eetlepels olijfolie
1 grote ui, grof gesneden
1 Spaans pepertje fijn gesneden
3 teentjes knoflook, gesnipperd
225 gram diepvries spinazie
150 ml Griekse roomyoghurt
sap van een halve citroen, schil geraspt
klein handje Basilicum, fijn gescheurd

Bereiding (ca. 15 minuten):

Verwijder de stelen van de brocolli en verdeel de broccoli verder in kleine roosjes. Kook de brocolliroosjes 4 à 5 minuutjes in de liter water met het bouillonblokje. Bewaar het kookvocht.

Verwarm 3 eetlepels olie in een grote pan en bak hierin de ui, peper en de knoflook al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg het kookvocht toe en breng aan de kook. Voeg dan de spinazie en de brocolli erbij en laat nog 10 minuutjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender en breng op smaak met wat citroensap, zonodig versgemalen peper en zout.

Meng ondertussen de yoghurt met citroenrasp en basilicum en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de soep in kommen, druppel er wat olie over en schep er een flinke toef basilicumyoghurt op.

 

 

Eiersalade

Voor het Dukan-systeem een heerlijke eiersalade.

Een paar hardgekookte eieren prakken. Dan de calorie -en vetvrije Ranch dressing van Waldenfarms(naar behoefte)er door zodat het lekker smeuig wordt. Je kan er eventueel ook nog wat verse groene kruiden doorheen mengen.

Ook heel lekker icm een salade.

 eetsmakelijk

 

Spinazie salade met geitenkaas, sesam en pijnboompitten

Voor 2 personen:

200 gr spinazie
6 rondjes geitenkaas
pijnboompitjes
sesamzaadjes
olijfolie
1 teentje knoflook
wijnazijn

Ongeveer 2 khd per persoon.

Spinazie wassen, en steeltjes er af halen.
In een droge koekenpan de pijnboompitjes en sesamzaadjes roosteren.
Olijfolie mengen met 1 teentje knoflook en de wijnazijn.
Spinazie op een bord leggen, dressing er overheen, geitenkaasrondjes er bovenop en als laatste de sesamzaadjes en pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Pittige Sperzieboontjes Schotel

Ingrediënten:
1 pond gehakt
Sperzieboontjes (zoveel als je kh nog toelaat :-) )
Taugé (geldt hetzelfde voor als voor de boontjes , 3 kh per 100gr)
Japanse soja saus
Sambal

Bereiding:
Pond gehakt rulbakken, sojasaus en sambal toevoegen (ik kijk hoeveel kh ik nog mag voordat ik de hoeveelheid bepaal, tomatenpuree erdoor is ook erg lekker maar zijn volgens mij wel aardig wat kh’s…). De boontjes koken en dan er doorheen mengen en op het laatste de taugé kort mee roerbakken, wel knapperig laten.

eetsmakelijk

Zuurkool salade

6 porties
Koolhydraten: Hooguit 14-15 kh totaal
Ingrediënten:
500 gr wijnzuurkool
2 in blokjes gesneden stengels selderij
1/2 grote groene paprika, in blokjes gesneden
1/2 grote ui, fijngehakt
Een druppel zoetstof
1 kopje olijfolie
1 kopje wijn-azijn

Bereiding:
Leg de zuurkool in een vergiet en spoel goed met koud water. Goed laten uitlekken, druk het water er eventueel met keukenpapier uit. Voeg selderij, paprika en ui bij de droge zuurkool.Meng in een klein kommetje olie, zoetstof en azijn. Giet deze saus over de zuurkool en schep alles luchtig door elkaar. Zet de salade 4 à 5 uur, afgedekt, in de koelkast en dien hem koud op.

eetsmakelijk

 

Spinazie salade

Ingrediënten: voor 2 tot 3 personen
3 ons verse spinazie
3 of 4 hardgekookte eieren
1 pakje uitgebakken bacon
1 doosje champignons
1 flinke ui
Stukje schapenkaas of wat feta blokjes
3 tenen knoflook

Bereiding:
Was de spinazie en droog het goed.Bak de bacon uit en in het overgebleven vet bak je de champignons, ui, teentjes knoflook en eventueel spinazie die je over hebt ook ff mee bakken. Laat het prutje afkoelen tot het lauw is. Prutje door de spinazie en goed mengen. De eitjes klein snijden en ook erdoor doen. Ongeveer een half uurtje laten staan, nog een keer omroeren en smullen maar.

 

Tonijnsalade

Ingrediënten:
1 blikje tonijn in olie 0kh
Paar olijven (naar smaak) 1kh?
60gr mozzarella 1kh
1 lenteuitje 1kh
25 gr jong b kaas 1/2kh

Bereiding:
Eerst tonijn en uitje door elkaar dan mozzarella, kaas en olijven erbij. Even in de koelkast en smullen maar. Lekker voor op werk. ‘s avonds klaar maken in koelkast en volgende dag is die nog lekkerder.Ik zou er ook nog gewone sla bij eten dan is het een heerlijke lunch.

 

Gevulde pannenkoek

INGREDIËNTEN:
Pannenkoek:
1 ei
4 el slagroom
1 el proteinepoeder
(eventueel beetje sojamelk om beslag wat dunner te maken)
peper en zout
mix alle ingrediënten door elkaar en bak de pannekoek in de pan met een
klontje boter (zorg dat je een mooie grote ronde pannekoek krijgt)

Vulling:
1 kipfilet
50 gram roomkaas
3 à 4 el (geraspte) kaas jong belegen eetlepels (naar eigen smaak toevoegen)
klein stukje ui
1 tl knoflook
3 el champignons uit blik
kruidenroomkaas Boursin of Val Blanc (om pannekoek mee te
besmeren)

BEREIDING:
Snipper de ui en snij de kipfilet in dunne reepjes. Bestrooi de kipfilet met
wat zout en peper. Bak eerst de ui in wat boter of olie, daarna de kipfilet
en de knoflook tot de kipfilet gaar is. Voeg de champignons en de roomkaas
toe. Laat nog even op laag vuur staan tot de roomkaas gesmolten is. Roer het
geheel goed door. Besmeer nu de binnenkant van de pannekoek met de
kruidenroomkaas. Haal de pan van het vuur en leg de vulling op één helft
van de pannekoek. Strooi nu de geraspte kaas over de vulling heen. Vouw de
pannekoek dicht en de plaats de pannekoek nu nog heel even in de oven tot de
kaas gesmolten is (ongeveer 2 à 3 minuten).

Bonne apétit!

 

knapperige Pepernoten


Ingrediënten:

40 gram Fijn Lijntje cake & wafelmix
40 gram Roomboter 
Speculaaskruiden (naar smaak, ca. 2 gram)
1 klein ei
Flinke eetlepel zoetstof (bijvoorbeeld Tagatesse of Splenda granulaat)

Bereiding:

Meng alle ingrediënten door elkaar en vorm kleine balletjes van het deeg. 
Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
Bak de pepernoten ca. 10 minuten op 125°C.

Om de pepernoten knapperig te krijgen nog 2 minuten nabakken op 175°C.

 

Kh per portie: 7,24 gram

 

Speculaaskoekjes


Ingrediënten:

100 gram roomboter
200 gram Fijn Lijntje cake & wafelmix
1 ei
20 ml zonnebloemolie
4 gram speculaaskruiden

Bereiding:

Meng de boter, de speculaaskruiden en het poeder glad met een mixer.
Meng het ei en de olie en voeg het beetje bij beetje toe aan het mengsel.
Kneed het deeg glad en laat het een half uur koelen.
Rol het deeg uit met de hand tot circa 0,5 cm dik (let op, scheurt snel)
Maak er koekjes van en leg ze op de bakplaat.
Bak de koekjes op 150°C in circa 15-20 minuten.

Voedingswaarden:

Energie: 1725 Kcal
Eiwit: 146 gram
Vet: 115 gram
Opneembare kh: 14 gram

 

Wentelteeftjes

Ingrediënten:
3 eieren
25 gram zemelen
25 gram gebroken lijnzaad
Natrena vloeistof naar smaak
Vanille extract naar smaak
2 theetepels kaneel

Bereiding:
Alles door elkaar kloppen en bakken in de koekepan als een grote
omelet. Deze omelet in 6 punten snijden. Beetje roomboter
erop…..mmmmm

1,5 gram kh per punt

Hij is het lekkerst, warm met roomboter of een beetje creme
fraiche/zure room….
Of als toetje met zelfgemaakt kaneelijs (opgeklopte slagroom,
zoetstof, kaneel en dan invriezen) In fase twee ook erg lekker als
toetje met aardbeien en slagroom.
Je kunt ze heel goed invriezen en zo een vooraadje voor de heleweek maken.

 

Knoflooksaus


INGREDIËNTEN:
1 kop zaanse mayonaise
2 hardgekookte eieren
5 teentjes knoflook
zout
flink wat cayennepeper

BEREIDEN:
Plet de eieren met een vork in een kom of maak ze fijn met de blender. Doe er de mayonaise door, dan de geperste knoflook, cayennepeper en zout naar smaak of:Een pot zaanse mayonaise 4 of 5 teentjes knoflook citroensap gedroogde peterselie o.i.d cayennepeper Alles door elkaar husselen.

 

Hachee

INGREDIËNTEN:
8 sjalotjes
3 ons hachee vlees
hacheekruiden van versteegh
3 eetlepels roomboter
1/2 liter water
bindmiddel arrowroot van vetara (of ander toegestaan bindmiddel)

BEREIDEN:

sjalotjes schillen en snijden in ringen vlees kruiden met hacheekruiden aanbraden in roomboter en 1/2 liter water toevoegen +/- 3 uur sudderen af maken met 1 theelepel arrowroot opgelost in een beetje water en toevoegen aan de hachee. Lekker over bloemkool of broccolie of wat voor groente dan ook eet smakelijk

 

Indiase uiensoep met kool

Ingrediënten:

2 grote uien
1/2 kool (bv. spitskool)
2 tn knoflook
1,5 lt water
snufje gemberpoeder
snufje koriander
zout en vers gemalen peper
olie

Bereiding:

Roerbak de uien en knoflook in de olie. Voeg de kool met gember, koriander, zout en peper toe.
En blijf dit roerbakken tot alles mooi glazig/goudbruin is. Giet het mengsel over in een ruime pan en voeg het water toe. Laat het 60 min. zachtjes doorkoken.

 

Wafelbroodjes

Ingrediënten:
1 pakje roomkaas (Aldi-goedkoopst)
3 eieren
3 tl zoetmiddel-poeder – (vloeibaar=24 druppels) – of minder
125 ml Atkins Bake Mix (zie recept)
1/2 tl bakpoeder
*1/2 tl knoflookpoeder
*1/2 tl uienpoeder
* 1 el gedroogde peterselie
55 ml karnemelk

Bereiding:
Klop de roomkaas los met de mixer tot het glad is, voeg de overige ingrediënten toe.
Spuit de platen in met olie en gebruik per wafel maar 1 el van het beslag. Daardoor krijg je een mooi rond broodje! Je kunt ze invriezen en weer opwarmen in de broodrooster. Ze worden dan eerst zacht en daarna krokant.
Lekker voor Hamburgers! Het komt op ca. 1 kh per snee

 

-----

heeft u een lekker recept mailt u mij dan onder het kopje constact of laat uw recept achter op facebook okk onder het kopje contact!