Voor 2 personen:
200 gr spinazie
6 rondjes geitenkaas
pijnboompitjes
sesamzaadjes
olijfolie
1 teentje knoflook
wijnazijn
Ongeveer 2 khd per persoon.
Spinazie wassen, en steeltjes er af halen.
In een droge koekenpan de pijnboompitjes en sesamzaadjes roosteren.
Olijfolie mengen met 1 teentje knoflook en de wijnazijn.
Spinazie op een bord leggen, dressing er overheen, geitenkaasrondjes er bovenop en als laatste de sesamzaadjes en pijnboompitjes.
Eet smakelijk!
Pittige Sperzieboontjes Schotel
Ingrediënten:
1 pond gehakt
Sperzieboontjes (zoveel als je kh nog toelaat
)
Taugé (geldt hetzelfde voor als voor de boontjes , 3 kh per 100gr)
Japanse soja saus
Sambal
Bereiding:
Pond gehakt rulbakken, sojasaus en sambal toevoegen (ik kijk hoeveel kh ik nog mag voordat ik de hoeveelheid bepaal, tomatenpuree erdoor is ook erg lekker maar zijn volgens mij wel aardig wat kh’s…). De boontjes koken en dan er doorheen mengen en op het laatste de taugé kort mee roerbakken, wel knapperig laten.
eetsmakelijk
Zuurkool salade
6 porties
Koolhydraten: Hooguit 14-15 kh totaal
Ingrediënten:
500 gr wijnzuurkool
2 in blokjes gesneden stengels selderij
1/2 grote groene paprika, in blokjes gesneden
1/2 grote ui, fijngehakt
Een druppel zoetstof
1 kopje olijfolie
1 kopje wijn-azijn
Bereiding:
Leg de zuurkool in een vergiet en spoel goed met koud water. Goed laten uitlekken, druk het water er eventueel met keukenpapier uit. Voeg selderij, paprika en ui bij de droge zuurkool.Meng in een klein kommetje olie, zoetstof en azijn. Giet deze saus over de zuurkool en schep alles luchtig door elkaar. Zet de salade 4 à 5 uur, afgedekt, in de koelkast en dien hem koud op.
eetsmakelijk
Spinazie salade
Ingrediënten: voor 2 tot 3 personen
3 ons verse spinazie
3 of 4 hardgekookte eieren
1 pakje uitgebakken bacon
1 doosje champignons
1 flinke ui
Stukje schapenkaas of wat feta blokjes
3 tenen knoflook
Bereiding:
Was de spinazie en droog het goed.Bak de bacon uit en in het overgebleven vet bak je de champignons, ui, teentjes knoflook en eventueel spinazie die je over hebt ook ff mee bakken. Laat het prutje afkoelen tot het lauw is. Prutje door de spinazie en goed mengen. De eitjes klein snijden en ook erdoor doen. Ongeveer een half uurtje laten staan, nog een keer omroeren en smullen maar.
Tonijnsalade
Ingrediënten:
1 blikje tonijn in olie 0kh
Paar olijven (naar smaak) 1kh?
60gr mozzarella 1kh
1 lenteuitje 1kh
25 gr jong b kaas 1/2kh
Bereiding:
Eerst tonijn en uitje door elkaar dan mozzarella, kaas en olijven erbij. Even in de koelkast en smullen maar. Lekker voor op werk. ‘s avonds klaar maken in koelkast en volgende dag is die nog lekkerder.Ik zou er ook nog gewone sla bij eten dan is het een heerlijke lunch.
Gevulde pannenkoek
INGREDIËNTEN:
Pannenkoek:
1 ei
4 el slagroom
1 el proteinepoeder
(eventueel beetje sojamelk om beslag wat dunner te maken)
peper en zout
mix alle ingrediënten door elkaar en bak de pannekoek in de pan met een
klontje boter (zorg dat je een mooie grote ronde pannekoek krijgt)
Vulling:
1 kipfilet
50 gram roomkaas
3 à 4 el (geraspte) kaas jong belegen eetlepels (naar eigen smaak toevoegen)
klein stukje ui
1 tl knoflook
3 el champignons uit blik
kruidenroomkaas Boursin of Val Blanc (om pannekoek mee te
besmeren)
BEREIDING:
Snipper de ui en snij de kipfilet in dunne reepjes. Bestrooi de kipfilet met
wat zout en peper. Bak eerst de ui in wat boter of olie, daarna de kipfilet
en de knoflook tot de kipfilet gaar is. Voeg de champignons en de roomkaas
toe. Laat nog even op laag vuur staan tot de roomkaas gesmolten is. Roer het
geheel goed door. Besmeer nu de binnenkant van de pannekoek met de
kruidenroomkaas. Haal de pan van het vuur en leg de vulling op één helft
van de pannekoek. Strooi nu de geraspte kaas over de vulling heen. Vouw de
pannekoek dicht en de plaats de pannekoek nu nog heel even in de oven tot de
kaas gesmolten is (ongeveer 2 à 3 minuten).
Bonne apétit!
knapperige Pepernoten
Ingrediënten:
40 gram Fijn Lijntje cake & wafelmix
40 gram Roomboter
Speculaaskruiden (naar smaak, ca. 2 gram)
1 klein ei
Flinke eetlepel zoetstof (bijvoorbeeld Tagatesse of Splenda granulaat)
Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar en vorm kleine balletjes van het deeg.
Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
Bak de pepernoten ca. 10 minuten op 125°C.
Om de pepernoten knapperig te krijgen nog 2 minuten nabakken op 175°C.
Kh per portie: 7,24 gram
Speculaaskoekjes
Ingrediënten:
100 gram roomboter
200 gram Fijn Lijntje cake & wafelmix
1 ei
20 ml zonnebloemolie
4 gram speculaaskruiden
Bereiding:
Meng de boter, de speculaaskruiden en het poeder glad met een mixer.
Meng het ei en de olie en voeg het beetje bij beetje toe aan het mengsel.
Kneed het deeg glad en laat het een half uur koelen.
Rol het deeg uit met de hand tot circa 0,5 cm dik (let op, scheurt snel)
Maak er koekjes van en leg ze op de bakplaat.
Bak de koekjes op 150°C in circa 15-20 minuten.
Voedingswaarden:
Energie: 1725 Kcal
Eiwit: 146 gram
Vet: 115 gram
Opneembare kh: 14 gram
Wentelteeftjes
Ingrediënten:
3 eieren
25 gram zemelen
25 gram gebroken lijnzaad
Natrena vloeistof naar smaak
Vanille extract naar smaak
2 theetepels kaneel
Bereiding:
Alles door elkaar kloppen en bakken in de koekepan als een grote
omelet. Deze omelet in 6 punten snijden. Beetje roomboter
erop…..mmmmm
1,5 gram kh per punt
Hij is het lekkerst, warm met roomboter of een beetje creme
fraiche/zure room….
Of als toetje met zelfgemaakt kaneelijs (opgeklopte slagroom,
zoetstof, kaneel en dan invriezen) In fase twee ook erg lekker als
toetje met aardbeien en slagroom.
Je kunt ze heel goed invriezen en zo een vooraadje voor de heleweek maken.
Knoflooksaus
INGREDIËNTEN:
1 kop zaanse mayonaise
2 hardgekookte eieren
5 teentjes knoflook
zout
flink wat cayennepeper
BEREIDEN:
Plet de eieren met een vork in een kom of maak ze fijn met de blender. Doe er de mayonaise door, dan de geperste knoflook, cayennepeper en zout naar smaak of:Een pot zaanse mayonaise 4 of 5 teentjes knoflook citroensap gedroogde peterselie o.i.d cayennepeper Alles door elkaar husselen.
Hachee
INGREDIËNTEN:
8 sjalotjes
3 ons hachee vlees
hacheekruiden van versteegh
3 eetlepels roomboter
1/2 liter water
bindmiddel arrowroot van vetara (of ander toegestaan bindmiddel)
BEREIDEN:
sjalotjes schillen en snijden in ringen vlees kruiden met hacheekruiden aanbraden in roomboter en 1/2 liter water toevoegen +/- 3 uur sudderen af maken met 1 theelepel arrowroot opgelost in een beetje water en toevoegen aan de hachee. Lekker over bloemkool of broccolie of wat voor groente dan ook eet smakelijk
Indiase uiensoep met kool
Ingrediënten:
2 grote uien
1/2 kool (bv. spitskool)
2 tn knoflook
1,5 lt water
snufje gemberpoeder
snufje koriander
zout en vers gemalen peper
olie
Bereiding:
Roerbak de uien en knoflook in de olie. Voeg de kool met gember, koriander, zout en peper toe.
En blijf dit roerbakken tot alles mooi glazig/goudbruin is. Giet het mengsel over in een ruime pan en voeg het water toe. Laat het 60 min. zachtjes doorkoken.
Wafelbroodjes
Ingrediënten:
1 pakje roomkaas (Aldi-goedkoopst)
3 eieren
3 tl zoetmiddel-poeder – (vloeibaar=24 druppels) – of minder
125 ml Atkins Bake Mix (zie recept)
1/2 tl bakpoeder
*1/2 tl knoflookpoeder
*1/2 tl uienpoeder
* 1 el gedroogde peterselie
55 ml karnemelk
Bereiding:
Klop de roomkaas los met de mixer tot het glad is, voeg de overige ingrediënten toe.
Spuit de platen in met olie en gebruik per wafel maar 1 el van het beslag. Daardoor krijg je een mooi rond broodje! Je kunt ze invriezen en weer opwarmen in de broodrooster. Ze worden dan eerst zacht en daarna krokant.
Lekker voor Hamburgers! Het komt op ca. 1 kh per snee
-----
heeft u een lekker recept mailt u mij dan onder het kopje constact of laat uw recept achter op facebook okk onder het kopje contact!